Въпреки обидното отношение ще проявим търпение. Андрей Гюров каза сутринта, че

...
Въпреки обидното отношение ще проявим търпение. Андрей Гюров каза сутринта, че
Коментари Харесай

Борисов към ПП-ДБ: С този подход няма да ги подкрепим за плаващо мнозинство

Въпреки обидното отношение ще проявим самообладание. Андрей Гюров сподели сутринта, че другите – Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ са допустими за тях. Докато ние отхвърляме да преговаряме с всеки различен. Считайки, че с първия или втория мандат с коалиция на двете огромни партии ще е най-хубавото за България – те не престават да ми приказват за другите.


Това съобщи яростно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

Значи Движение за права и свободи е по-приемлив от ГЕРБ. Кажете го на вашите гласоподаватели, направете си коалиция и управлявайте.Но да шикалкавят с плаващи болшинства – демонстрира, че не знаят по какъв начин се ръководи. Това, което ние сме си спечелили на изборите – джентълменското съглашение за ръководител на Народно събрание и на правна комисия. Спечелили сме си парламентарно болшинство, ръководител, предложихме най-хубавия админ в България - Росен Желязков. 

 

" Опитах се да се абстрахирам от утринните коментатори, само че не е почтено по отношение на нашите гласоподаватели. Не сме поставяли ултиматуми. За да приказваш за втори мандат и да кажеш, че няма да представиш държавно управление до тогава, е някак си нелогично. Второ - да казваш, че не искаш поддръжката от ГЕРБ, а другите са Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ, които са допустими за тях ", продължи ръководителят на ГЕРБ.

Борисов изясни, че през днешния ден стартират срещи на сред двете обединения по браншове, с цел да се разиска програмата на ПП-ДБ, с цел да видят дали е реалистична. Изрази убеденост, че ще се схванат при всички случаи и разяснява, че е по-важна от плана на кабинет, тъй като в случай че се схванат за нея, няма значение с кой мандат ще се осъществя тя.

" Когато има стратегия, и това няма значение ", съобщи Борисов на въпрос дали ще одобри Кирил Петков да е министър председател, само че се съгласи, че личностите имат значение.

 

По думите му днешния ден би трябвало да се употребява, с цел да се прегледат стратегиите за ръководство. " Ние ще наложим нашата. Мисля че е в пъти по-добра, по-конкретна с всички браншове в нея. Но дано да им дадем късмет. Но поради техния метод да изясняват по какъв начин с другите може. И да изясняват за плаващо болшинство - няма да го получат ", добави водачът на ГЕРБ.

" Нашата парламентарна група стартира по браншове да беседва по програмата на ПП-ДБ - да забележим дали е реалистична ", сподели той. По думите му обещанието по 50 милиарда лева за юг-север го няма.

Според него би трябвало да има кабинет от специалисти вид Томислав Дончев и Красимир Вълчев.

 

Борисов изрази подозрения в юридическия опит на индивида, който от ПП-ДБ се готвят да повдигнат за началник на правната комисия в Народното събрание. 

Той още един път прикани ПП-ДБ да назовават с имената другите партии, от които биха търсили поддръжка за държавно управление.


" Днес ще имаме среща по цялата стратегия. Пращам хората, които са я писали. Да обсъдят какъв брой пари за кои браншове и има ли ги тези пари в програмата. Няма период за търпението. Считам, че това ще е най-хубаво и ще проявим самообладание макар обидното отношение ", посочи водачът на ГЕРБ.

" Ако ние се разберем по програмата, няма значение в кой мандат ще се случи. Когато има стратегия, и това няма значение ", сподели Борисов на въпрос дали ще има значение, в случай че предложат Кирил Петков за министър председател. По думите му програмата е най-важна.

 

" Аз имам вяра в положителното и се надявам всеки, който е заречен нещо, да го извърши. Програмата за ръководство е по-решаваща от плана за кабинет. Няма по какъв начин да не се разберем по програмата. Там има 10 милиарда за финансови разноски. Махаме ги и отиват за обществени политики. Ако не се схванат, излиза единствено един дебелоглав ", добави Борисов.


Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР